ERP-systeem: wat is het?

Wilt u meer inzicht in uw bedrijfsprocessen, zoals: financiën, voorraden, projecten of andere bedrijfsactiviteiten? Uw bedrijfsprocessen optimaliseren met een ERP-systeem is hiervoor de oplossing.

ERP-systeem: wat is het?

Steeds meer bedrijven zetten de stap naar verdere digitalisering. Wilt u meer inzicht in uw bedrijfsprocessen, zoals: financiën, voorraden, projecten of andere bedrijfsactiviteiten? Uw bedrijfsprocessen optimaliseren met een ERP-systeem is hiervoor de oplossing.

Wat is een ERP-systeem?

ERP is de afkorting van Enterprise Resource Planning. De gedachte achter deze software is dat alle onderdelen van uw bedrijf in één pakket stopt en dat deze daardoor inzichtelijk worden gemaakt. Het heeft daarbij het doel om de productiviteit en efficiëntie binnen een organisatie te optimaliseren. Daarnaast zorgt het ERP-systeem er ook voor dat alle bedrijfsdata op een centrale plek staat en bereikbaar is waar en wanneer u maar wilt.

Alle bedrijfsinformatie op één centrale plek

Een ERP-systeem brengt belangrijke bedrijfsinformatie van verschillende afdelingen samen op een centrale plek. Al deze informatie wordt aan elkaar gekoppeld en zijn naadloos op elkaar afgestemd. Momenteel werken veel bedrijven nog met diverse losse systemen. Eén voor het magazijn, één voor inkoop, één voor voorraad en één voor de HRM en financiën. Vaak werken deze verschillende systemen niet altijd goed samen en sluiten de gegevens niet op elkaar aan. Dit kost veel tijd en geeft weinig inzicht. Met een ERP-systeem hoeven medewerkers slechts één keer in te loggen voor een totaaloverzicht van alle gekoppelde afdelingen. Hiermee wordt de communicatie binnen de organisatie verbeterd én bespaart het ontzettend veel tijd. Wat zich weer uitbetaald in een besparing op de loonkosten.

Talloze ERP mogelijkheden

De mogelijkheden van een ERP-systeem zijn groot. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bedenken welke functionele softwarebehoeften uw bedrijf heeft en welke afdelingen efficiënter kunnen samenwerken. Aan de hand van deze gegevens kijken wij welk ERP-systeem deze behoeftes kan vervullen en wat dit voor uw bedrijf concreet oplevert. Naast de maatwerk ERP-systemen, zijn er ook branche specifieke systemen. Deze systemen zijn geheel ingericht op de bedrijfsprocessen van een specifieke branche. Onze expertise ligt bij:

  • Machinebouw
  • Jachtbouw
  • Verfbranche
  • Technische groothandel
  • Verlichtingsbranche
  • Verhuurbranche

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Agiliq is leverancier van Microsoft Dynamics 365 bedrijfssoftware, binnen deze software is Business Central de ERP oplossing voor middelgrote bedrijven. Business Central sluit naadloos aan op alle andere bestaande officeapplicaties van Microsoft. Het is volledig veilig in de Cloud en altijd en overal te bereiken vanaf de computer, tablet en telefoon.

De basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central is gelegd in 1986 in Denemarken, toen heette het pakket Navision. In 2002 heeft Microsoft het overgenomen en heeft het pakket de naam Microsoft Dynamics NAV gekregen. Sinds 2018 is het pakket volledig Cloud gebaseerd geworden en heeft het de naam Microsoft Dynamics 365 Business Central gekregen, ofwel BC.

Hiermee is het een ERP systeem met het beste van twee werelden, de laatste technologieën gecombineerd met een jarenlange ervaring. Daarom geloven wij als Agiliq ook in de kracht van Business Central en hebben dit ook tot ons specialisme gemaakt. Dit doen wij al sinds 2007.

Een gratis demo aanvragen

Wilt u ook slimmer, efficiënter en makkelijker werken? En wilt u altijd en overal inzicht hebben in uw bedrijfsprocessen? Daar kunnen wij bij helpen. Verminder kosten, beheer risico’s en versnel processen. Wij hebben voor iedere organisatie een passende oplossing. Interesse in onze ERP-systemen? Vraag vrijblijvend een demo aan. Wij geven demonstraties op locatie of op afstand via teams, waarbij we laten zien wat de juiste oplossingen voor uw bedrijf kunnen zijn.

Maak kennis met onze oplossingen

We bereiken klantspecifieke totaaloplossingen door te opteren voor specifieke brancheoplossingen of alternatieve softwareoplossingen. Indien nodig worden deze aangevuld met extra modules.