Het verschil tussen Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central?

Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC). Dit ERP-systeem is dé alles-in-één cloud oplossing voor het MKB. Waarom deze softwareoplossing ook geschikt is voor uw bedrijf leggen wij in dit artikel. 

Het verschil tussen Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central?

Het verschil tussen Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central?

In oktober 2018 lanceerde Microsoft een nieuw product in de Dynamics reeks, namelijk: Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC), een SaaS-oplossing (Software as a Service). Dit ERP-systeem is dé alles-in-één cloud oplossing voor het MKB. Waarom deze softwareoplossing ook geschikt is voor uw bedrijf leggen wij in dit artikel. 

Wat is Dynamics NAV?

Laten we beginnen met een stukje IT-geschiedenis. Het is allemaal begonnen omstreeks 1983 in Denemarken. In het plaatsje Vedbæk is het bedrijf Navision opgericht. Het eerste product dat zij op de markt brachten was PCPlus. Een karakter gebaseerde bedrijfsapplicatie welke in 1987 omgedoopt is naar Navision. In 2002 is Navision overgenomen door Microsoft en is het product toegevoegd aan de Microsoft Business Solutions (MBS) tak. In 2009 is de naam Microsoft Business Solutions veranderd in Dynamics en is de naam Navision afgekort naar NAV, sindsdien heet het product Dynamics NAV.

Dynamics 365 in de cloud

In 2018 introduceerde Microsoft de Dynamics 365 lijn. Dit is een reeks met Software as a Service bedrijfsapplicaties. Een model waarbij softwaretoepassingen via internet worden aangeleverd. Microsoft Dynamics 365 Business Central, ook wel D365BC, is dus een ERP-oplossing welke als abonnement beschikbaar is in de cloud (Saas).

Waarom overstappen naar Microsoft Dynamics 365 Business Central?

Kort gezegd is Business Central de nieuwere versie van Microsoft Dynamics NAV en beschikbaar als Software as a Service. Een versie welke lokaal op een server kan draaien (On premises). Als moderne ERP-applicatie in de cloud ontvangt Microsoft Dynamics BC minimaal twee keer per maand een update waarbij er verbeteringen doorgevoerd worden. Deze updates gebeuren, in tegenstelling tot de on-premise versie, geheel automatisch. De Saas oplossing is dus altijd helemaal up-to-date en voor de on-premise versie dient er wat werk gedaan te worden. Benieuwd naar de komende updates van de Dynamics BC versie? Bekijk de release agenda van Microsoft om de komende updates precies te volgen. 

De voordelen van Microsoft Dynamics 365 BC

  • Veilig in de cloud en webbased
  • Maximaal voordeel van Office 365 en andere applicaties
  • Automatische updates en beter ondersteuning
  • Sneller implementeren
  • Lagere onderhoudskosten
  • Werken vanuit je browser waar en wanneer je maar wil
  • Maatwerk vormt geen belemmering voor een upgrade

 

Zo stap je over naar Dynamics 365 Business Central

Wij begrijpen dat bedrijven, welke op dit moment Dynamics NAV al jaren gebruiken, zich zorgen maken om over te stappen naar Microsoft Dynamics 365 Business Central. Echter zijn de verschillen goed te overbruggen. Uit ervaring weten wij dat de bedrijven welke de overstap al gemaakt hebben, er geen spijt van hebben.

Aan de slag?

Benieuwd wat Microsoft Dynamics 365 Business Central uw bedrijf kan bieden. Of wilt u geïnformeerd worden over wat de voor uw bedrijf te nemen stappen zijn? Wij helpen uw graag! Wij geven vrijblijvende demonstraties op locatie, waarbij we laten zien wat de juiste oplossing kan zijn voor uw bedrijf.